Eat-Sleep-Cycle-Costa-Brava-023.jpg

Magiske Girona

BIKE CAMP GIRONA

Uge 41 - 9. oktober - 16. oktober 2022

Girona er et lille cykelparadis som ligger i nord Spanien 30 km fra Costa Brava kysten og 30 km fra foden af Pyrenæerne. Det er virkelig svært at finde noget sted i verden, set fra et allround cykel perspektiv, som er bedre at cykle i end netop dette område og det kan vi sige med fleres års erfaring som professionel cykelrytter som har prøvet det meste.

Vi har boet i Girona siden 2018 og har kørt vejene tynde omkring Girona og vi kan stadig finde u-opdagede smukke ruter.

Det er også derfor at mere end 150 professionelle cykelrytter har valgt at bo i Girona, heriblandt danskerne Cecilie Uttrup, Mads Würtz Schmidt, Magnus Cort, Emma og Mathias Norsgaard, Casper Pedersen, Andreas Kron og flere.... 

 

Der er så meget rute variation og muligheder at man på en uge kan vælge 7 forskellige veje at køre ud af Girona. Man kan finde fantastiske stigninger, flade ruter, rullende bakker, små fantastiske ruter, og lange epic rides ind i bjergene og det imens man kan køre op ad en stigning på 20 km og måske kun møde 1 bil, så når man lige er kommet ud af byen er der næsten ingen trafik og dem der er, er virkelig respektfulde overfor cyklister.

For os er det umuligt at komme med en favorit rute fordi der er så mange fantastiske ruter at vælge imellem. Det der er med dette område er at det er vigtigt at være lokalkendt, ellers kan man godt ende med at komme til at køre på store trafikerede veje, så lad os vise dig de bedste veje og ruter i området

Hvis du vælger Bike Camp Girona så forbered dig på, måske dit livs bedste cykeloplevelse. Fantastiske Spansk mad oplevelser, kombineret med kaffe besøg på de mange cykel caféer der gennem årene er dukket op i dette cykelmekka.

JPEG-billede-79CE5C9FEE28-1.jpeg

FOR DEM SOM IKKE CYKLER

Girona er en gennemført lækker by. Selv om den kun er på 100.000 indbyggere, har den egentlig det hele. Fra den store, turist tiltrækkende rambla over de små skygge belagte gyder til de pladser, hvor solen kan få magt.

Hvis man ikke cykler, er der rig mulighed for at udforske den hyggelig by med gamle flotte bymure og den gamle bydel som er fyldt med historie. Girona har et virvar af kulturhistoriske aftryk, eftersom både romere, maurere og jøder har haft hver sin storhedstid. Sporene kan ses med stor tydelighed i det velbevarede latinerkvarte

 

I den gamle bydel, Bari Vell er det nogle steder som at dumpe ned i middelalderen og lige netop derfor har man også valgt at optage mange filmscene til Game of Thrones lige midt i Girona

Hele 4 floder mødes i Girona og en af floderne er blevet et kendetegn for Girona med de mange farvede byhuse hængende ud mod floden. 

Girona rummer mange hyggelige gader, med mange hyggelige cafeer og restauranter, heriblandt mange cykelvenlige cafeer.

 

Mindre end 2 km fra centrum kan du vandre i de mest fantastiske naturområder og udforske den smukke bjerkæde Gavarres massif der ligger mellem Girona og Costa brava kysten. En vandretur til Castell de Sant Miquel ved solopgang eller solnedgang er helt fantastisk fordi man har 360 graders view og kan se både Pyrenæernes tinder, havet, samt Girona.

Det er en tur på 12 km med mange højdemeter

Du kan tage bussen til kysten (45 min) og tage en stranddag i Tossa de Mar. Eller hurtigtoget til Barcelona (35 min).
I Figueres kan du besøg Dali Theatre-Museum, det er også en togtur på 30 min.


Men når det er sagt er der rigeligt at se i Girona og de fleste bliver overrasket over den lille perle i det nordspanske. Girona er  levende, dels på grund af den betydelige mængde turister, som hvert år finder vej for seværdigheder som bymuren, katedralen og det jødiske museum. Byen er bare uimodståeligt supercharmerende.

Hvad kræves der for at være med 

Denne uge er for motionisten / 2-3,5 w/kg FTP watt

Deltagerne er cykelmotionister som ikke har noget problem med at køre 3 - 5 timer eller mere på en Racercykel. De er på mellem 18 - 65 år og de elsker det at opleve verden fra en cykel, fede udfordringer, der kan rykke deres grænser og give dem oplevelser for livet. Alder er ikke afgørende, men det vigtigste er, at du som deltager er indstillet på at træne for at komme i form inden du skal afsted, så får du og de andre deltagere klart den bedste oplevelse.

Motionisten / 2-3,5 w/kg er cykelmotionisten som gerne vil have udfordringer, men her handler det ikke om at komme hurtigst frem eller hurtigst til toppen, her handler det om at komme til toppen.
For dig der gerne vil cykle 50-100 km om dagen og gerne vil have en god cykeloplevelse med plads til kaffepauser og måske en f
rokost på de lange ture.

Cykelmotionisten er også dem der elsker at få en kold øl og Patatas Braves efter træningen og bare nyde feriestemningen under sydens sol.

Ruterne er ikke 100% fastlagte da det vil afhænge lidt af den endelige deltagerliste samt vejret. Da vi bor i Girona ved vi også hvor vi skal køre hen afhængigt af vejret da det kan være ret så omskifteligt i Pyrenæerne, men på følgende link finder du en overordnet plan for denne tur.

Prisen Indkluder følgende

 • 7 dage på cyklen med guider og nye fantastiske ruter hver dag.

 • 7 hotelovernatninger i delt, standard dobbeltværelse på Hotel Ultonia *** midt i den gamle bydel i Girona

 • 7x morgenbuffet

 • Sengelinned, håndklæder, 

 • Lufthavns transfer tur / retur mellem Barcelona lufthavn og hotel i Girona ved valg af anbefalede flyafgange*​

Prisen Indkluder ikke

 • Flyrejse

 • Frokost  (da vi de fleste dage er på landevejen ved middagstid) 

 • Aftensmad. 

 • Drikkevare

I girona området skal du regne med ca 8-16 euro for frokost og 15-25 euro for aftensmad på restauranter.

Priser

 • Samlet pris pr. person indkvarteret i dobbeltværelse 690 euro.

 • Merpris for indkvartering i enkeltværelse pr. person 260 euro.

 • Pris for ledsager som ikke cykler indkvarteret i delt dobbeltværelse 590 euro.

 • Depositum betales ved tilmelding 200 euro.


Rejser du alene og ønsker at bo på værelse med en af de andre deltagere er vi behjælpelige med dette.

'Ved spørgsmål skriv til bikecampspain@gmail.com

Baixa definicio La Terrasseta.jpg

DIN FLYREJSE

Vi anbefaler at du rejser Billund - Barcelona med Ryan Air

Du skal selv booke og betale din flyrejse, men ved valg af nedenstående afgange med Ryan Air sørge vi for at du kommer sikkert frem og tilbage mellem lufthavn og hotel.
Med Ryan Air koster det ca 1.000 kr ekstra at rejse med din cykel.
Hvis du ønsker at leje cykel i Girona er vi behjælpelige med dette.Pris for en uges leje starter ved 1.100,-

Billund - Barcelona 

Afgang fra Billund søndag den 9 oktober kl 21:35

Ankomst Barcelona søndag den 9 oktober kl 00:15

Flynummer FR 9003

Barcelona - Billund

Afgang fra Barcelona søndag den 16 oktober kl 18:20

Ankomst Billund søndag den 16 oktober 21:10

Fly nummer FR 9002

DIN GUIDE -

FIE ØSTERBY

Fie Østerby,

Elite landevejsrytter og er en del af det danske landshold.

Hun er 30 år gammel og startede med at cykle for 9 år siden. Hun blev professionel I 2019. 

Fie er en meget udadvendt, rolig og hensynsfuld pige, og du vil være i de bedste og tryggeste hænder med hende som guide

 • Facebook
 • Instagram

DIN GUIDE - BEKIM CHRISTENSEN

Bekim Christensen, er professionel triatlet og er tidligere professionel cykelrytter. Han er 48 år gammel og startede med at cykle da han var 12 år. Han har deltaget i alle de største cykelløb, så som Tour de France, La Vuelta, Paris-Roubaix, Tour of Flanders etc.. Nu konkurere han på det højeste på Ironman distancen som Pro. 

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn Social Ikon