top of page
Eat-Sleep-Cycle-Costa-Brava-023.jpg

Magiske Girona

BIKE CAMP GIRONA

Uge 23 - 2. juni - 9. juni 2023

Girona er et lille cykelparadis som ligger i nord Spanien 30 km fra Costa Brava kysten og 30 km fra foden af Pyrenæerne. Det er virkelig svært at finde noget sted i verden, set fra et allround cykel perspektiv, som er bedre at cykle i end netop dette område og det kan vi sige med fleres års erfaring som professionel cykelrytter som har prøvet det meste.

Vi har boet i Girona siden 2018 og har kørt vejene tynde omkring Girona og vi kan stadig finde u-opdagede smukke ruter.

Det er også derfor at mere end 150 professionelle cykelrytter har valgt at bo i Girona, heriblandt danskerne Cecilie Uttrup, Mads Würtz Schmidt, Magnus Cort, Emma og Mathias Norsgaard, Casper Pedersen, Andreas Kron og flere.... 

 

Der er så meget rute variation og muligheder at man på en uge kan vælge 7 forskellige veje at køre ud af Girona. Man kan finde fantastiske stigninger, flade ruter, rullende bakker, små fantastiske ruter, og lange epic rides ind i bjergene og det imens man kan køre op ad en stigning på 20 km og måske kun møde 1 bil, så når man lige er kommet ud af byen er der næsten ingen trafik og dem der er, er virkelig respektfulde overfor cyklister.
 

Fil 18.09.2022 19.18.12.JPG

FOR DEM SOM IKKE CYKLER

Girona er en gennemført lækker by. Selv om den kun er på 100.000 indbyggere, har den egentlig det hele. Fra den store, turist tiltrækkende rambla over de små skygge belagte gyder til de pladser, hvor solen kan få magt.

Hvis man ikke cykler, er der rig mulighed for at udforske den hyggelig by med gamle flotte bymure og den gamle bydel som er fyldt med historie. Girona har et virvar af kulturhistoriske aftryk, eftersom både romere, maurere og jøder har haft hver sin storhedstid. Sporene kan ses med stor tydelighed i det velbevarede latinerkvarte

Hvad kræves der for at være med 

Denne uge er for motionisten og supermotionisten / +3 w/kg FTP watt

Deltagerne er dem som ikke har noget problem med at køre 3 - 5 timer eller mere på en racercykel. De er på mellem 18 - 65 år og de elsker det at opleve verden fra en cykel, fede udfordringer, der kan rykke deres grænser og give dem oplevelser for livet. Alder er ikke afgørende, men det vigtigste er, at du som deltager er indstillet på at træne for at komme i form inden du skal afsted, så får du og de andre deltagere klart den bedste oplevelse.

Hvordan finder jeg min FTP w/kg

I Girona området er det ikke nemt at finde nogle flade ruter og derfor bruger vi FTP w/kg for at give folk en ide om, om de passer på campen. Det er svært at sammenligne en gennemsnitsfart fra Danmark med Girona på grund af de mange højdemeter og derfor bruger vi w/kg begrebet.

For at finde ens FTP w/kg skal man køre så hårdt man kan i 20 min på en cykel der har wattmåler, eventuelt en spinningcykel. Hvis man kan køre 260w i 20 min og vejer 75 kg er ens FTP w/kg = 3,5 w/kg

Der vil blive kørt i 2 til 3 grupper

Gruppe 1 ca 650 km med ca10.000 hm

Gruppe 2 ca 500 km med ca 8000 hm

Gruppe 3 ca 400 km med ca 6000 hm
Den endelig plan vil først blive lavet når vi kender deltager niveau, men ovenstående er hvad du kan forvente

JPEG-billede-EB231DD0F486-1.jpeg

GIRONA LIVING

På vores Bike Camp i Girona er der inkluderet morgenmad på hotellet og frokost i forbindelse med cykelturene - enten undervejs eller efter træning. 

Aftensmad er på egen regning og foregår i den charmerende by som byder på et utal af gode restauranter! Vi opfordrer til fællesspisning hver aften, men der vil være 3 planlagte aftener hvor vi arrangere og bestiller bord på særligt udvalgte restauranter. 

Byen er kendt for dens meget berømte Michelin restaurant El Celler de Can Roca som har mere end et års ventetid for bordbestilling! Byen byder dog heldigvis på mange flere gode restauranter og vi er selvfølgelig behjælpelige med at anbefale de bedste! 

Udover de mange restauranter byder Girona på en helt særlig stemning med de mange hyggelige gader, bymur og smukke gamle kirker. Byen rummer på meget historie og er en by med liv og ikke en typisk turistby som byerne langs kysten. Før restauranterne åbner kl 20, anbefaler vi at slentre en tur rundt i de smukke gader og en tur op på bymuren og opleve en smuk solnedgang udover bjergene. Eller nyd en ‘bravas og cava’ før middagen på en af de mange bar! DET ER GIRONA LIVING!