top of page
120297898_10222082457758045_8678222685255722312_n.jpeg

TRAIL CAMP GIRONA

TRAIL CAMP GIRONA

Uge 46 - 18. november - 21. november 2024

Girona er nok mest kendt for at være cykelparadis som ligger i nord Spanien 30 km fra Costa Brava kysten og 30 km fra foden af Pyrenæerne. Men hvad mange ikke ved er det også et fantastisk område for trailløb. Lige bag Girona ligger en lille fredet bjergkæde med fantastisk natur og hundredvis af singletracks og grusveje, i alle sværhedsgrader.

Vi har boet i Girona siden 2018 og Bekim har nedslidt mange sko på stierne omkring Girona og der er stadig uopdagede smukke ruter, men det bedste af det hele er at man fra centrum af Girona kun skal løbe få hundrede meter før man er på fantastiske løberuter mellem middelalder ruiner som har været kulisse til serien Game of Thrones.

 

Trail Camp Girona er for dig som har prøvet kræfter med trailløb i Danmark og som trænger til mere udfordring end bare himmelbjerget. Her får du mulighed for at snuse lidt til hvordan det er at løbe rundt i de helt store bjerge bare i mindre målestok. Fredag prøver vi området lidt af med en 10 - 15 km løbetur med 3-600 hm alt efter niveau.

Lørdag en let morgen tur på 6-7 km og så slutter vi af med CMG "Cursa Muntanya Girona"

hvor der er 3 ruter at vælge mellem.


Den lange: Transgavarres 51,5K +1700M
Mellem: Trail 21K +800M

Kort: Express 12,5K +500M

Hvis du vælger Trail Camp Girona så forbered dig på, måske dit livs bedste trail oplevelse. Fantastiske Spansk mad oplevelser, kombineret med kaffe besøg på de mange cykel caféer der gennem årene er dukket op i dette cykelmekka.

FOR DEM SOM IKKE LØBER

Ta din bedre halvdel med for Girona er en gennemført lækker by. Selvom den kun er på 100.000 indbyggere, har den egentlig det hele. Fra den store, turist tiltrækkende rambla over de små skygge belagte gyder til de pladser, hvor solen kan få magt.

Hvis man ikke er her for at cykler eller løbe, er der også rig mulighed for at udforske den hyggelig by med gamle flotte bymure og den gamle bydel som er fyldt med historie. Girona har et virvar af kulturhistoriske aftryk, eftersom både romere, maurere og jøder har haft hver sin storhedstid. Sporene kan ses med stor tydelighed i det velbevarede latinerkvarte

 

I den gamle bydel, Bari Vell er det nogle steder som at dumpe ned i middelalderen og lige netop derfor har man også valgt at optage mange filmscene til Game of Thrones lige midt i Girona

Hele 4 floder mødes i Girona og en af floderne er blevet et kendetegn for Girona med de mange farvede byhuse hængende ud mod floden. 

Girona rummer mange hyggelige gader, med mange hyggelige cafeer og restauranter, heriblandt mange cykelvenlige cafeer.

 

Mindre end 2 km fra centrum kan du vandre i de mest fantastiske naturområder og udforske den smukke bjerkæde Gavarres massif der ligger mellem Girona og Costa brava kysten. En vandretur til Castell de Sant Miquel ved solopgang eller solnedgang er helt fantastisk fordi man har 360 graders view og kan se både Pyrenæernes tinder, havet, samt Girona.

Det er en tur på 11 km med mange højdemeter

Du kan tage bussen til kysten (45 min) og tage en stranddag i Tossa de Mar. Eller hurtigtoget til Barcelona (35 min).
I Figueres kan du besøg Dali Theatre-Museum, det er også en togtur på 30 min.


Men når det er sagt er der rigeligt at se i Girona og de fleste bliver overrasket over den lille perle i det nordspanske. Girona er  levende, dels på grund af den betydelige mængde turister, som hvert år finder vej for seværdigheder som bymuren, katedralen og det jødiske museum. Byen er bare uimodståeligt supercharmerende.

Hvad kræves der for at være med 

Denne camp er for alle der kan løbe 10 km på landevej under 60 minutter

Fokus på denne camp er at vi skal deltage i et Trail løb i bjerge

Deltagerne er motionsløberen der savner lidt udfordring og som gerne vil prøve kræfter med lidt længer stigninger end dem der findes i danmark. Det er både kvinder og mænd på mellem 18 - 65 år som elsker udfordringer, der kan rykke deres grænser og give dem oplevelser for livet. Alder er ikke afgørende, men det vigtigste er, at du som deltager  kan løbe 10 km på asfalt på under 60 minutter
Alt efter deltager niveau vil vi blive delt ind i grupper

transgavarres sponsors-90.jpg

Transgavarres 51,5K +1700M er den lange og er det som kaldes ultraløb. Denne distance har start et andet sted end de 2 kortere for på den lange bliver man kørt ud til Costa brava kysten i bus og løber de 51,5 km gennem bjergene ind til Girona hvor alle ruter har mål samme sted.

Ruten er forholdsvis hurtig med 51,5 fordelt på alt 1700 Hm 
Pris for deltagelse 60 euro - 8 euro for bus til Palamos

Trail 21K +800M er med start og mål i den gamle bydel midt i Girona 300 m fra hotellet. Denne ruter er mere teknisk krævende end den lange og her er der meget stejle op og nedløb som kan være meget teknisker men ikke være en man kan gå og stave er ikke nødvendigt.
Pris for deltagelse er 35 euro

Express 12,5K +500M er med start og mål i den gamle bydel midt i Girona 300 m fra hotellet. Denne ruter er den korteste men man skal ikke ta fejl af den for der er stadig 500 hm der skal forceres på 12,5 km
Pris for deltagelse er 30 euro

transgavarres sponsors-74.jpeg

Prisen Indkluder følgende

 • 3 dage i Magiske Girona med 2 guidede trail ture i bjerge.

 • 3 hotelovernatninger i delt, standard dobbeltværelse på Hotel Ultonia *** midt i den gamle bydel i Girona

 • 3 x morgenbuffet

 • Startnummer til CMG

 • Sengelinned, håndklæder, 

 • Lufthavns transfer tur / retur mellem Barcelona lufthavn og hotel i Girona ved valg af anbefalede flyafgange*​

Prisen Indkluder ikke

 • Flyrejse

 • Frokost

 • Aftensmad. 

 • Drikkevare

I girona området skal du regne med ca 8-16 euro for frokost og 15-25 euro for aftensmad på restauranter.

Priser

 • Samlet pris pr. person indkvarteret i dobbeltværelse 445 euro.

 • Merpris for indkvartering i enkeltværelse pr. person 130 euro

 • Depositum betales ved tilmelding 200 euro. 


Rejser du alene og ønsker at bo på værelse med en af de andre deltagere er vi behjælpelige med dette.

'Ved spørgsmål skriv til bikecampspain@gmail.com

Baixa definicio La Terrasseta.jpg

DIN FLYREJSE

Vi anbefaler at du rejser Billund - Barcelona med Ryanair

Du skal selv booke og betale din flyrejse, men ved valg af nedenstående afgange med Ryanair sørge vi for at du kommer sikkert frem og tilbage mellem lufthavn og hotel.
Rejser du med andre afgange kan vi være behjælpelige med tog afgange.
Taxi koster ca 200 euro hver vej (dette er inklusiv hvis du vælger nedenstående afgange) 

Billund - Barcelona 

Afgang fra Billund fredag den 18 oktober kl 09:50

Ankomst Barcelona kl 12:40

Flynummer FR9003

Barcelona - Billund

Afgang fra Barcelona mandag den 21 oktober kl 06:20

Ankomst Billund 09:20

Fly nummer FR9002

bottom of page