top of page

Magiske Girona

Girona er en gennemført lækker by. Selvom den kun er på 100.000 indbyggere, har den egentlig det hele. Fra den store, turist tiltrækkende rambla over de små skygge belagte gyder til de pladser, hvor solen kan få magt.


Hvis man ikke cykler, er der rig mulighed for at udforske den hyggelig by med gamle flotte bymure og den gamle bydel som er fyldt med historie. Girona har et virvar af kulturhistoriske aftryk, eftersom både romere, maurere og jøder har haft hver sin storhedstid. Sporene kan ses med stor tydelighed i det velbevarede latinerkvarteBarri Vell

I den gamle bydel, Barri Vell er det nogle steder som at dumpe ned i middelalderen og lige netop derfor har man også valgt at optage mange filmscene til Game of Thrones lige midt i Girona

Hele 4 floder mødes i Girona og en af floderne er blevet et kendetegn for Girona med de mange farvede byhuse hængende ud mod floden.

Girona rummer mange hyggelige gader, med mange hyggelige cafeer og restauranter, heriblandt mange cykelvenlige cafeer.

Mindre end 2 km fra centrum kan du vandre i de mest fantastiske naturområder og udforske den smukke bjerkæde Gavarres massif der ligger mellem Girona og Costa brava kysten. En vandretur til Castell de Sant Miquel ved solopgang eller solnedgang er helt fantastisk fordi man har 360 graders view og kan se både Pyrenæernes tinder, havet, samt Girona.

Det er en tur på 12 km med mange højdemeter Du kan tage bussen til kysten (45 min) og tage en stranddag i Tossa de Mar. Eller hurtigtoget til Barcelona (35 min). I Figueres kan du besøg Dali Theatre-Museum, det er også en togtur på 30 min.

Men når det er sagt er der rigeligt at se i Girona og de fleste bliver overrasket over den lille perle i det nordspanske. Girona er levende, dels på grund af den betydelige mængde turister, som hvert år finder vej for seværdigheder som bymuren, katedralen og det jødiske museum. Byen er bare uimodståeligt supercharmerende.

48 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page